معاون وزير امور خارجه از احتمال اعلام روز عملياتي شدن برجام از روز دوشنبه هفته آينده خبر داد.
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از خبرنگار سياست خارجي
گروه سياسي باشگاه خبرنگاران، معاون وزير خارجه در همايش صلح و سلام که عصر امروز در دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات برگزار شد، از احتمال اعلام روز عملياتي شدن برجام از روز دوشنبه هفته آينده خبر داد.
وي با اشاره به تصويب کليات طرح اجراي برجام در مجلس گفت: اميدواريم در روزهاي آتي جزييات اين طرح هم تصويب شود و احتمالا بتوانيم بعد از آن اعلام کنيم که عملياتي شدن برجام از روز دوشنبه آينده آغاز ميشود و وارد فاز بعدي در برجام ميشويم.
عراقچي اظهار داشت: آنچه که مسلم است همه ما به دنبال صلح بوده و هستيم ، ملت ايران همواره ملتي صلحطلب بوده و تاريخ ميتواند آن را اثبات کند.
وي ادامه داد: کشور ما از حدود 250 سال گذشته آغازگر هيچ جنگي نبوده و بر همين اساس ميتوان در صلحطلب بودن ملت ايران صحه گذاشت.
معاون وزير امور خارجه کشورمان با طرح سوالاتي ادامه داد: آيا صلحطلب بودن لزوما صلح را به ارمغان ميآورد، چه چيزي باعث صلحطلبي و جلوگيري از جنگ ميشود.
وي گفت: آنچه که باعث ميشود کشوري در صلح زندگي کند، لزوما اين نيست که صلح طلب باشد، زندگي براي ما در صلح و امنيت آمادگي براي همه شرايط پيش رو را ممکن ميسازد . بعنوان مثال برا ي جلوگيري از جنگ بهترين راه ممکن آماده بودن براي جنگ است.
عراقچي افزود: دنيايي که ما امروز در آن به سر ميبريم به صلحطلبي ظلم روا داشته ميشود، بنابراين بايد در چنين جهاني قوي بوده و قدرت داشت.
وي در بخش ديگري از سخنان خود عواملي را که سبب بهره مندي يک کشور از قدرت مي شود را برشمرد و اظهار داشت: يکي از عواملي که قدرت را در يک کشور برقرار ميسازد، قدرت در زمينه نظامي و دفاعي است. عامل ديگر قدرت اقتصادي است که در صورت دارا بودن کشوري از اين قدرت شروع جنگ عليه آن کشور را براي همه دشمنان زيانآور ميکند.
عراقچي تواناييهاي ديگر را در برخورداري از قدرت فرهنگي و گفتماني يک ملت اظهار داشت و افزود: اگر يک کشور قدرت گفتمان داشته باشد، ميتواند با استفاده از اين قدرت نفوذ به جايگاه والايي در جهان برسد.
وي ادامه داد: قدرت علمي و فناوري يکي ديگر از مولفههاي قدرت براي هر کشور و از جمله جمهوري اسلامي ايران است که اين امر مرهون تلاش متخصصين و دانشمندان مي باشد.
معاون وزير امور خارجه با اشاره به عامل قدرت ديگر که کمتر به آن توجه ميشود اشاره داشت و بيان کرد: اين قدرت ، قدرت ديپلماسي است که اگر کشوري چنين قدرتي داشته باشد ، ميتواند با حضور در جهان و از طريق مذاکرات تهديدها را از ملت خود دور کند.
وي در برشمردن ابعاد قدرت ديپلماسي بيان کرد: درست است که ديپلماسي را امري براي سازش کار بودن و کوتاه آمدن به حساب ميآورند اما ديپلماسي راه تامين منافع ملي و رفع تهديدها به طريقي کم هزينهتر و نيز کم خطرتر ميباشد. لذا بايد به ديپلماسي بعنوان يکي از عوامل موثر قدرت توجه داشت و به آن بها داد.
عراقچي ادامه داد: کشوري ممکن است قدرت داشته باشد اما با نداشتن ديپلماسي نميتواند آن قدرت را در راه درست خود هدايت کند، بنابراين ديپلماسي مي تواند به طريقي مصالمت آميز به حل مخالفتها بپردازد.
وي با بيان خوشحالي خود از برجام و نتايج مذاکرات گفت: برجام جلوهاي ديگر از ايران را به دنيا نشان داد و ثابت کرد که با اين قدرت ميتوان جهانيان را به پاي ميز مذاکره کشاند.
معاون وزير امور خارجه گفت: اگر توانايي ديپلماسي ما نبود همه توانايي هاي ديگر که به آن اشاره شد ناتمام ميماند در واقع تيم مذاکره کننده جزئي از مجموعه توانمندي هاي ملت ايران است که موفق شد حقوق هستهاي کشور را تثبيت کند.
وي افزود: کشور ما 12 سال با شعار "انرژي هستهاي حق مسلم ماست" و نيز بعد از در مذاکرات و برجام موجب شد دنيا به خواسته ملت ايران احترام بگذارد.
عراقچي گفت: 6 قطعنامه الزامآور فصل 7 شوراي امنيت سازمان ملل با پايداري ملت ايران و مذاکرات لغو شد بدون اينکه هيچ يک از آن 6 قطعنامه اجرا شده باشد.
وي ادامه داد: برجام و نتيجه مذاکرات توانمندي ملت ايران در عرصه نظامي و ايستادگي در برابر دشمنان مديون بزرگان و سرداراني است که امروز ما در سوگ آنان نشستهايم. در واقع اين برجام مديون تلاش همه دانشمندان و محققان هستهاي کشور است که تکميل چرخه سوخت مديون تلاش هاي آنان است.
معاون وزير امور خارجه گفت: در برجام 6 قدرت بزرگ جهاني مي آيند و در مقابل کشوري مانند ايران که از نظر آنها يک کشور متوسط محسوب ميشود پاي ميز مذاکره مي نشينند.
وي با اشاره به عصبانيتهاي نتانياهو نخست وزير رژيم صهيونيستي گفت: نتانياهو هنوز مي گويد چرا که سانتريفيوژ را هم براي ايران قبول کرديد.
عراقچي گفت: براي اولين بار است که شوراي امنيت سازمان ملل مجوز غنيسازي به کشوري را ميدهد.
وي افزود: ما کشوري جنگطلب نيستيم اما از خود در برابر تهديدها دفاع ميکنيم و اجازه نمي دهيم کشوري ما را تحت سلطه خود درآورد.
عراقچي ادامه داد: ما همواره بايد بتوانيم کشورمان را همواره بينياز از ديگران قرار دهيم تا ايران بتواند همواره استقلال و شرف خود را حفظ کند.